De kracht van de mens zit in de voedingWees bewust van je etenWelkom bij Paleofit
Kijk onder recepten voor de lekkerste gerechten
Afdrukken

Personal training, meditatie & massage

Bewegen als een oermens 

Eén ding is zeker, gemiddeld bewegen we gewoon te weinig en dit in combinatie met ongezonde voeding levert ons dit toch jaarlijks de nodige extra pondjes op. De oermens daarentegen, moest in zijn zoektocht naar voedsel verschillende km per dag afleggen. Daarnaast moest hij sterk genoeg zijn en energie genoeg hebben om te kunnen jagen, klimmen, zijn buit mee sjouwen en zelfs om te kunnen vluchten. Hij had geen fiets, auto of openbaar vervoer ter beschikking en was totaal afhankelijk van zijn eigen fit en vindingrijkheid.

Hoe kun je dan het beste bewegen ? Wel, om te beginnen is alle niet te lang durende beweging van wandelen tot fitness goed voor je. Maar dat je uren lang achter elkaar op de loopband moet staan of uren lang andere trainingen moet volgen om to een goed resultaat te komen, is allang bewezen als achterhaald. Onderzoek wijst uit dat vooral kort maar intensief afwisselend trainen voornamelijk met je eigen gewicht de beste resultaten leveren. Bovendien loop je veel minder kans op overbelasting en blessures. Een goede keus is bijvoorbeeld crossfit, dit is een programma voor jong en oud waarbij de nadruk ligt op bovengenoemde punten. Het is iets wat ik je in ieder geval kan adviseren als je iets uitdagends zoekt en het past uitstekend bij de Paleo leefstijl. Voor meer informatie zie deze link. http://nl.wikipedia.org/wiki/CrossFit

 Personal training ?

Vanuit mijn praktijk werk ik samen met Emiel van Beek, personal trainer. Emiel is zeer ervaren als het gaat om het professioneel begeleiden op verschillende gebieden o.a. conditietraining, medische en revalidatietraining en toegepaste sportpsychologie. Bovendien deelt hij mijn visie m.b.t. een gezonde manier van voeding en beweging en dit leidde tot een goede samenwerking. Mocht je naast mijn begeleiding ook nog op zoek zijn naar een goede personal trainer dan kun je meer informatie vinden op http://www.vanbeek-pt.nl/.

Meditatie ?

Bij een gezond welzijn is niet alleen de keuze van voeding direct verantwoordelijk voor een goede balans in energie en minder stress in je lijf. Je kunt daarnaast ook beter in balans komen door te mediteren. Meditatie wordt vaak bestempeld als "zweverig" maar is in feite niets anders dan ontspanningsoefeningen waarbij je weer dichter bij jezelf komt en je stress kunt wegnemen uit je lichaam. Stress activeert je hormoonsysteem dat vaak weer over gaat in activatie van je immuunsysteem, met allerlei kwalijke gevolgen. De positieve effecten van regelmatige meditatie zijn wereldwijd bekend en worden steeds vaker in allerlei omgevingen toegepast. Ik kan je de basisbeginselen van vipassana meditatie bij brengen. Hierbij leer je door zelfobservatie mentale spanningen weg te nemen om uiteindelijk een positiever en gelukkiger leven te kunnen leiden.

Eén van de personen die mij hier mee een aantal jaren geleden op weg hielp en nog steeds een voorbeeld voor mij is, is Robert Bruggeman. http://www.robertbridgeman.com/nl/ 

 

Massage ?

Naast Paleo coach ben ik ook een gediplomeerd masseur en kan ik door middel van ontspannings of haptische massage helpen jouw balans te herstellen. De massage is geschikt voor iedereen. Het geeft ondersteuning bij lichamelijk klachten, relationele problemen en persoonlijke processen. Je kunt hiervoor zowel bij mij thuis als aan eigen huis terecht, voor meer informatie hierover neem gerust contact met mij op. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.