De kracht van de mens zit in de voedingWees bewust van je etenWelkom bij Paleofit
Kijk onder recepten voor de lekkerste gerechten
Afdrukken

Over mij

Wie ben ik ?  

Mijn naam is Marcel Fijn en ik werk vanuit mijn praktijk aan huis als Paleo (oervoeding) coach.          
Ik was altijd al geïnteresseerd  in de relatie tussen voeding en gezondheid  en wilde altijd het beste voor mezelf. Ik bleef echter jaren onwetend op zoek naar de levensstijl die mij paste en vond die eigenlijk niet. 

Eind 2011 kwam daar echter verandering in,  ik kwam per toeval  in aanraking met de Paleo leefstijl. Het bewegen en eten als onze voorouders, de oermens, zonder de leuke dingen van het moderne leven op te hoeven geven.  De logica en behaalde resultaten van dit alles spraken mij zo aan dat ik begin 2012 zelf ben overgestapt op de Paleo leefstijl.  Ik noem het bewust "leefstijl" en geen dieet omdat eten en bewegen op de manier waarop jij als mens ontworpen bent, in mijn ogen geen dieet is.

Inmiddels kan ik alleen maar zeggen dat het voor mij voelde als een soort van thuis komen.  Al die jaren van diëten, braaf blijven eten wat de maatschappij als "gezond" bestempelde en de vele uren sport maar toch met gezondheidsklachten en die paar extra kilo's blijven zitten, dat kon toch niet goed zijn?  En dat was het ook niet.

Inmiddels voel ik mij energieker en fitter, ben ik beter in balans en eet ik ontzettend lekker (ik ben een lekkerbek als het gaat om eten en kook graag).  Daarnaast beweeg ik precies genoeg, heb ik veel meer energie en ben ik zonder om te kijken binnen no-time op mijn ideaal gewicht gekomen.  Deze verandering in mijn leven maakte mij zo enthousiast,  dat ik zelf op zoek ging naar een opleiding tot Paleo therapeut/coach.  Ik wil namelijk met iedereen die het maar wil horen mijn kennis en positieve ervaringen delen.

Uiteindelijk vond ik mijn opleiding bij opleidingsinstituut voor Orthomoleculaire Geneeskunde,  "Ortho Linea", waar ik in 2012 mijn certificaat behaalde http://www.ortholinea.nl.

Ik sta ook ingeschreven als erkend Paleo therapeut/coach bij Stichting  "hetpaleoprincipe" http://www.hetpaleoprincipe.nl    Deze Stichting werd opgericht door  Evert Berkelaar i.s.m. Erik Schut, zij zijn beiden zeer ervaren Orthomoleculaire geneeskundigen met daarnaast veel ervaring en specialisatie in diverse richtingen en een eigen praktijk.

Het uiteindelijke resultaat van dit alles leidde tot de trotse inschrijving van mijn praktijk "Paleofit" bij de Kamer van Koophandel.  Ik richt mij nu naast mijn reguliere baan op het begeleiden van mensen die hun algemene gezondheid willen verbeteren, af willen vallen of gewoon beter in balans willen raken en niet goed weten hoe ze dit moeten bereiken. 

Als tip wil ik dit nog meegeven:

Omdat de populariteit van Paleo groeit en daarmee ook een wildgroei aan mensen die zich opwerpen als coach maar waarbij het de vraag is of ze de kennis in huis hebben om mensen verantwoord te kunnen begeleiden, adviseer ik te kiezen voor een Paleo coach die een gedegen opleiding heeft gehad. Laat je bij een eventuele keuze goed voorlichten en kijk of je een "klik" hebt met je coach. Als hulpmiddel heb ik een link bijgevoegd waarbij je in ieder geval kunt kiezen uit erkende coaches die ingeschreven staan bij Stichting "hetpaleoprincipe". Deze mensen hebben allemaal een goede opleiding gehad. http://www.hetpaleoprincipe.nl/Therapeuten.html 

Nieuwsgierig geworden naar wat ik voor jou kan betekenen? Lees dan eens rustig mijn website door of neem contact met me op, ik sta je graag te woord.   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik hoop je gauw te spreken !!!

Met vriendelijke oer-groet

Marcel Fijn
Traaipad 15
8043 HL
Zwolle

Paleofit
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvKnr. 57083223